Drømmebilen

Det finnes raskere biler. Det finnes heftigere biler. Men når det kommer til gjennomført design sett fra hvilken som helst vinkel, står den ikke tilbake for noen. Søk opp "det gylne snitt" og finn igjen proporsjonene på bilen. V8 motor med snerr og lydspor som låter alvor. Vidunderlig!

Jeg hadde noen kriterier. Jeg bruker å ha det når jeg kjøper bil. En gang hadde jeg 3: Skulle ikke koste over 300.000. Skulle være maks 2 år gammel og gått maks 60.000 km. Røyk på alle tre, men fikk en bil jeg ble ordentlig fornøyd med den gangen og i flere år etterpå.

Altså kriteriene: V8 Vantage. På grunn av nevnte utseende. Mørk, enten svart, mørk blå eller til nød mørk grå. Cabriolet er lekkert med taket nede, men ulekkert med taket oppe, og med en drøss bevegelige deler som før eller senere svikter. Dermed coupe. Helst en 2008+ modell med 4,7 liter motor - mer krefter og lavere utslipp, dermed lavere avgift. En kinderegg-kombinasjon. Manuelt gir hadde vært stas, men det er sjelden og følgelig høyere priset på 4,7 liters utgaven, og det finnes også en Sportshift "automated manual" som lar føreren overstyre automatikken. Interiørmessig svart øverst på lista. Gjerne et premium lydanlegg. Og fortrinnsvis en overkommelig pris.