Historien

Fra gamle biler på tapeten, Matchbox-biler på gulvet og Ferrari-lodd på oppslagstavla.

Via Miami Vice og James Bond. Til årganger med Top Gear.

Jeg lurte på om det faktisk var mulig å skaffe en Aston Martin. I mange år hadde bilpris og norske avgifter i sum gjort det uaktuelt å kjøpe noe slik. Forsikringsprisen var også rett og slett for høy til å pirre kjøpelysten. Men ikke nok til å kvele interessen.

Generelt så det ut som bruktimport var gunstigere enn å kjøpe i Norge. Lavere pris og større utvalg med Europa som marked. Med bortfall av effektavgift, flere år på vegen og tilhørende bruksfradrag, var jeg nærmere realisering av drømmen. Jeg bladde gjennom salgsannonser som en 10-åring med en lekebutikk-katalog. Jeg merket meg at prisene ikke gikk nedover med tida.

På Classic Car Show i Trondheim i 2016 fikk iveren bein å gå på. Der traff jeg entusiaster som hadde gjort alvor av sine bildrømmer. En Lamborghini-eier med nærmeste merkeverksted i Gøteborg. En Aston Martin-eier som hadde rygget bruksbilen ut av garasjen til fordel for en DB9. Og det hadde skjedd noe med forsikringsprisene. Plutselig kostet det ikke stort mer å forsikre en V8 enn en V60.

Så var det denne fra SubaruWrxFan på YouTube. Umulig å forbli upåvirket. Spol fram til 7:30 hvis det blir for mye snakk i starten.